Kortreist kvalitet

Mat som engasjerer

Vår ambisjon

Vi skal gjøre det lett å lage mat med lokale råvarer som engasjerer til gode matstunder og tilgjengeliggjør lokale matopplevelser.

Mat med kvalitet

Siden 2020 har vi jobbet med å forstå hvordan vi kan utvikle nytt matsystem som muliggjør lokale markeder for mat og drikke og bidrar til bærekraftig omstilling og innovasjon i matkartet.

Vi har reist fra gård til gård, lært og observert, involvert kunder og partnere og fått tilskudd til kartlegging og utvikling. For å løse en større omstilling, må vi forstå de lokale sammenhengene. Det gjør vi med utgangspunkt i Agder som har et stort mangfold av naturressurser og dyktige produsenter.

Vi vil dele flere av våre møter med produsenter. 

Poteter, Øvre Åbål Gård, hender
  • Øvre Åbål Gård
  • Geiter på beite, no fence

Livskvalitet

Lokalt mangfold

Som mennesker er vi i endring. Vi søker løsninger og det er sterke emosjonelle drivere som påvirker våre preferanser. For lokalprodusert mat er de viktigste driverne personlige og mer emosjonelle. Det å gi barna bedre mat gir oss følelsen av å være bedre foreldre. Vi ønsker å ta vare på arv, gode minner, velge gode råvarer og mer næringsrik mat. Vi ønsker også å lære barna å ta vare på det vi har – ta de med til gårder og få nære opplevelser.

Lokale matsystemer handler om å forstå mennesker forhold til kultur, identitet og livskvalitet. Vi må samtidig være på trender og forstå hvordan vi kan akselerere adopsjon og jobbe aktivt med innovasjon.

I møte med produsenter treffer vi entreprenører. Vi trenger flere og vi må gjøre det attraktivt å ta over eller satse på fag som bidrar til omstilling av matsystemet.

Emma og Lotte, medgrûndere Day of Week
Småbruket i Skjærgården
Beter, Øvre Åbål Gård

Kontakt oss

Har du interesse for bærekraftig mat, teknologi, marked eller lyst til å bli kjent med oss – ta kontakt! 

2024 © Day of Week AS. Alle rettigheter.

Følg oss på matreisen